UA-93774838-1

середу, 15 лютого 2017 р.

Огляд та тестування жіночих снігоступів TUBBS FLEX VRT.

зовнішній вигляд Tubbs FLEX VRT  Снігоступи - це невід'ємна частина зимового екіпірування, і чим у вищі гори ви ходите, тим важливіше мати їх у своєму арсеналі. А інколи і у нашій, степовій, частині України випадає кількість снігу достатня для використання снігоступів.

 Наразі існує два види сучасних снігоступів:
1) з алюмінієвою рамою - такі снігоступи використовуються на пухкому снігу - у лісі.
2) з пластиковою декою - використовуються на жорсткому, злежалому снігу і незамінні на фірні, насті та льоду. На пухляку вони тримають трохи гірше за моделі з рамою. 
 Мені були потрібні снігоступи для використання переважно у гірській місцевості, тож я зупинила свій вибір на пластиковій конструкції.

два види сучасних снігоступів
Два типи сучасних снігоступів.



 Жіночу модель снігоступів TUBBS FLEX VRT я купила влітку 2015 року на американському Амазоні. Чому я купила саме цю модель? Просто не встояла перед знижкою у 80% - фірма надійна, відгуки на модель гарні, тож треба купувати - вирішила я. А от нагода випробувати ці снігоступи випала мені тільки цьогоріч, у новорічному поході Покутськими горами. Велика кількість снігу нарешті дозволила повною мірою протестувати цю модель. Тож тепер ділюся своїми враженнями з вами.
 Одразу зауважу, якщо ви вважаєте, що вдягнувши снігоступи не будете провалюватися у сніг, то сильно помиляєтесь. Ви будете провалюватися! Від щільності снігу залежить на яку саме глибину. У пухкий сніг ви можете пірнути і на всю довжину ніг, але  снігоступи полегшать вам життя - виймати ноги зі снігу буде набагато легше. У більш щільному снігу середня глибина провалювання десь 10-20 см, в той час як без снігоступів, у такому самому снігу, ви провалитесь по коліно, а то й глибше. Справжнім королем ви відчуєте себе на насті - снігоступи спокійно утримують вашу вагу, а кішки не дадуть просковзувати на крутих схилах.


 Детальніше про модель Tubbs FLEX VRT:

 Модель на сайті виробника.
 розмір 22 
 вага 1,81 кг/пара
 Tubbs DynamicFit ™
 система застібки Boa®

 Жіноча модель  Tubbs FLEX VRT існує у одному розмірі в 22 дюйми і розрахована на користувача вагою 36-68 кг, або, згідно з таблицею розмірів на сайті виробника, на 36-91 кг вашої ваги разом зі спорядженням. Також існує чоловіча версія цієї моделі у розмірах 24 та 28 дюймів.
 Модель красива, технологічна, але й недешева - повна ціна у магазинах США 259,95$. Але всі ми знаємо прислів'я - готуй сані влітку! Як я вже казала, можна суттєво зекономити, купуючи снігоступи у міжсезоння. Я свої купила за 56,45$.
 Упаковка від виробника мінімалістична - з'єднувальна стропа з липучкою та целофановий пакет. Чохла у комплекті немає, його доведеться купляти окремо або шити самотужки. А він не завадить - якщо ви звикли чіпляти снігоступи по обидва боки рюкзака, будьте уважні - при транспортуванні гострі кішки можуть пошкодити ваше спорядження, або одяг оточуючих вас людей. Якщо вже річ зайшла про кішки, то зауважу, що у Tubbs вони неймовірні - виготовлені з вуглецевої сталі два ряди бокових пластин, додаткові дві пластини на хвості та ще й шість масивних зубців під носком! Тримають на льоду на п'ять з плюсом, як на підйомі, так і на спуску. Зі слизьким траверсом вони також легко справляються.

кішки на Tubbs FLEX VRT

гострі кішки на снігоступах
Гострі кішки снігоступів виключають просковзування.
 Застібка ВОА додає зручності - дуже легке та швидке вдягання і знімання снігоступів. Хоча у системи ВОА є як шанувальники, так і затяті супротивники, мені вона сподобалась. Порівняно зі строповою системою значно економить час і забезпечує щільне та рівномірне притискання  черевика. Для вдягання треба затиснути диск і покрутити за годинниковою стрілкою. Для знімання тягнемо диск на себе і, після клацання, відтягуємо язичок снігоступа. Компанія Вoa Technology Inc. дає пожиттєву гарантію на компоненти системи швидкої шнурівки.
П'ятка черевика фіксується за допомогою гумової стропи з застібкою. Довжини стропи вистачило на те, щоб, за для цікавості, приєднати черевики 45-го розміру.

Зручна застібка ВОА.
застібка п'ятки снігоступа
Застібка для фіксації п'ятки черевика.
 Технологія FLEX Tail™ - пружний пластик на хвості снігоступа пом'якшує удари при ходьбі, що зменшує навантаження на щиколотки, коліна та стегна. Ніс снігоступа теж виготовлено з гнучкого пластику.
 Ліфт під п'ятку значно полегшує підйом у гору. Піднімається ліфт за допомогою трекінгової палки.

Зручний ліфт під п'ятку.

Переходимо до тестування:


Місцевість: гай у передмісті Харкова з невеликими буграми.
Температура: 0°C
Сніг: мокрий, висотою до 50 см


 Без снігоступів я провалююсь у сніг майже по коліно. Сніг сильно заважає швидкому пересуванню.
по коліно провалююсь у сніг без снігоступів
Без снігоступів провалююсь по коліно.
 Швидко вдягаю снігоступи та починаю тестування.

швидко вдягаю снігоступи
Завдяки ВОА легко і швидко вдягаю снігоступи.
 Одразу видно різницю - під снігоступами мокрий сніг просідає максимум на 15 см. 

сніг під снігоступами просідає на 15 см

  Завдяки піднятому ліфту легко долаю невеликий підйом. Спуск теж проходить без проблем.

підйом з піднятим ліфтом
Піднімаю ліфт і долаю невеликий підйом.
легкий спуск у снігоступах


 Снігоступи стійко витримали випробування як на рівнинній Харківщині, так і у високогір'ї Карпат. Вони повністю справляються з усіма своїми функціями і значно полегшують пересування по засніжених та льодових територіях. 

Переваги моделі:

+ застібка ВОА
+ гарні "кішки"
+"ліфт" для п'ятки
+ красиві
+ контрастні на білому снігу
+ технологія FLEX 


Недоліки:

- відсутність чохла у комплекті

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати